e b t c a

multiprofessionele architectenvennootschap bvba burg





Copyright 2017
Built with Indexhibit

woluwe greens
opdrachtgever : dyls nv
architectuur : ebtca architecten bvba
stabiliteit : stubeco bvba
aannemer : pellikaan nv

De schaalvergroting/verkleining wordt gerealiseerd door de aanpak als totaalproject.
Het project volgt het sterk hellende terrein. In beperkte mate worden reliƫfwijzigingen toegepast. De groenaanleg wordt aansluitend aan het bouwblok uitgevoerd. Hierdoor wordt plaatselijk uitgegraven en/of aangehoogd. Naar de perceelsgrenzen wordt een geringe reliefwijziging toegepast ter hoogte van de inkom van de appartementen door middel van een keerwand.
Het bouwblok kent een verschillend karakter [woningen, kleinschlalig gesloten karakter] naar de smoldersstraat en een open en transparant karakter [showroom] naar de Leuvensesteenweg.
De woningen langs de Smoldersstraat zijn geplaatst bovenop een parkeerniveau. Op dit niveau bevinden zich de inkomdelen en traphallen van de appartementen, waarbij een koepel voor het nodige daglicht zorgt. Elke traphal met bijhorende lift voedt 6 en 8 appartementen. De appartementen hebben inpandige terrassen zodat de buitenruimte in de binnenruimte overvloeit. Het bouwblok is bovenaan versneden zodat de woningen zijdelings zonlicht kunnen vangen en aansluiten op de omliggende bebouwing.