e b t c a

multiprofessionele architectenvennootschap bvba burg





Copyright 2017
Built with Indexhibit

verbouwing bibliotheek tot klaslokalen
opdrachtgever : gemeentebestuur zaventem
architectuur : ebtca architecten bvba
techniek : ebtca architecten bvba
aannemer : inrebo bvba

randvoorwaarden :
- bestaand gebouw met beperkte vrije bouwkundige hoogte, diepe ruimte met beperkte lichtinval
- akoestische overlast van bovenliggende sportzaal
- bestaand raster van kolommen [4.00 x 4.00 m]
programma van eisen :
- verbouwen bestaande ruimte tot 6 klaslokalen (varierend van 22 tot 14 kinderen)
- 2 bureelruimtes [directie + secretariaat]
- bestaand sanitair te renoveren voor hergebruik
De klaslokalen zijn varierend van oppervlakte en opgevat in de dwarse richting. Op deze manier is tevens de hinderende werking van de kolommen minimaal. Maatwerkkasten werken als modulerend gegeven en worden voorzien van een bovenlicht. De maatwerkkasten dienen vanuit de circulatieruimte als klasvestiaire, vanuit de klas als berging. Om de lichtinval toch te maximaliseren worden verschillende lokalen voorzien van beglazing tot op de vloer naar de circulatieruimte.
De centrale circulatie – as kent twee ontsuitingen : één thv de kiss and ride zone, één aansluitend aan de bestaande overdekte verbinding naar de nieuwe school. De centrale circulatie wordt uitgebreid naar werkzone [adm/directie] en voorzien van onrechtstreeks daglicht [ook via de bovenlichten van de klassen].