e b t c a

multiprofessionele architectenvennootschap bvba burg





Copyright 2017
Built with Indexhibit

28 sociale woningen te nanove

opdrachtgever : VMSW - cvba providentia - laureaat ontwerpwedstrijd
architectuur : ebtca architecten bvba - plaza bvba
stabiliteit : stubeco bvba
techniek : grontmij nv
aannemer : bouwcentrale modern nv
energie : K 35 / E 84


De inplanting diende het reeds ontworpen verkavelingsplan strikt aan te houden.
In het oorspronkelijke wedstrijdprogramma dienden de woningente voorzien worden van een carport. Dit programma werd aangepast naar woningen met geïntegreerde garage en met een zekere flexibiliteit van de gelijkvloerse duplexen voor mindervaliden.
Elke vierkante meter diende hierbij matematisch behandeld te worden in functie van de beperkte oppervlakte van het reeds ontworpen verkavelingsplan en de kostprijs- en opppervlaktenormen van de VHM.
Het oospronkelijke idee van de doorzonwoningen hebben we kunnen nastreven door de vertikele circulatie te laten fungeren als lichttrechter en tevens indirect licht te laten binnenvallen via de inkomhal. Hoe de woning ook wordt geschakeld; hierdoor zal zij steeds optimaal kunnen genieten van de voorziene ori├źntatie.
Alles is herleid tot de basis. Niets is overbodig. Dit resulteert in een aangename eenvoud van een leefomgeving op menselijke schaal.